mc-architecten bv

  • renovatie woning aan de oostsingel

    (winnaar architectuurprijs venray 2012!)

  • verbouwen en uitbreiden karakteristieke woning

    raadhuisstraat te venray

  • langgevelboerderij

    stevensbeek

  • prins hendrikstraat voor

    oude situatie

  • prins hendrikstraat na

    prinshendrikstraat

  • ons bureau

    leunen-venray

  • ons bureau

    leunen-venray

  • karakteristieke woning

    vloetweg te oploo

  • voormalig winkelpand

    verbouwd tot speelhal en appartementen

  • stalruimte

    merselo

  • veerweg

    vierlingsbeek

  • renovatie woning westsingel nieuw

    venray

  • renovatie woning westsingel nieuw

  • renovatie woning westsingel oud

  • renovatie woning westsingel oud

  • verbouwen en uitbreiden monumentaal woonhuis

    raadhuisstraat te venray

woningbouw

renovatie

klik op een project(foto) voor meer informatie.

renovatie woning aan de oostsingel (winnaar architectuurprijs venray 2012!)

voor de renovatie en uitbreiding van deze uit de jaren vijftig/ zestig van de vorige eeuw stammende bungalow op de hoek van de oostsingel/ prins bernhardstraat te venray is gekozen voor een nieuw organiserend concept in de vorm van een zinken tafel welke als het ware over de bestaande woning is geplaatst.

aan de tuinzijde is de ruimte onder deze “tafel” ingevuld met verdiepinghoge houten puien voorzien van grote glasvlakken waardoor de woon en slaapvertrekken zoals door de opdrachtgever gewenst een optimaal contact hebben met de tuin.

de naar de drukke oostsingel gerichte gevel is binnen het zinken kader voorzien van nieuw stucwerk waarbij de raam en deur openingen geringe aanpassingen hebben ondergaan en waarbij een tweede entree tot de praktijkruimte is gecreëerd.

verbouwen en uitbreiden karakteristieke woning raadhuisstraat te venray

de verbouwing en uitbreiding van deze karakteristieke woning speelde zich voornamelijk af op de verdieping waarbij de dakvlakken van het woonhuis en de achterbouw door middel van een lager tussenlid met elkaar zijn verbonden waardoor een nieuw geheel ontstaat.

ons bureau leunen-venray

uitgangspunt bij de renovatie van deze door wijlen mijn vader architect hub martens als woonhuis met kantoorruimte voor zichzelf ontworpen woning met kantoorruimte op de hoek van de albionstraat – van berlostraat in leunen-venray waar ik geboren ben, waar de liefde voor de architectuur mij met de paplepel werd ingegoten en waar nu mijn bureau is gevestigd is, is zoveel mogelijk het behoud c.q. in de originele staat terugbrengen van de architectonisch waardevolle elementen zonder daarbij al te veel concessies te doen aan het woon- werkcomfort.

voormalig winkelpand verbouwd tot speelhal en appartementen

door middel van het toevoegen van een nieuwe entreepartij, het aanbrengen van nieuwe gevelopeningen en het in een nieuwe kleurstelling schilderen van het uit de jaren zeventig bestaande winkelpand op de hoek van de leeuwstraat/ henseniusstraat is deze voormalige schoenwinkel met bovenliggend magazijn getransformeerd tot een eigentijdse speelhal met appartementen.

stalruimte merselo

meer informatie over dit project volgt spoedig.

langgevelboerderij stevensbeek

meer informatie over dit project volgt spoedig.

veerweg vierlingsbeek

meer informatie over dit project volgt spoedig.

karakteristieke woning vloetweg te oploo

bij de verbouwing en uitbreiding van deze karakteristieke woning uit het begin van de vorige eeuw is de bestaande afwijkende achterbouw vervangen door een qua vormgeving en materialisatie op de woning aansluitende achterbouw.

tevens zijn enkele in het verleden aangebrachte aanpassingen aan de achtergevel in de vorm van afwijkende gevelopeningen ongedaan gemaakt.

prins hendrikstraat voor oude situatie

prins hendriksstraat de situatie voor renovatie en uitbreiding

prins hendrikstraat na prinshendrikstraat

de nieuwe situatie, na uitbreiding en renovatie

renovatie woning westsingel nieuw venray

(ver)bouwen op een unieke locatie in venray. tegenover het odapark en op 500 meter van het schouwburgplein. we zagen meteen dat het geen standaard bouw kon worden. er stond een geheel onderkelderd gebouw op. het moest een verbouwing worden, maar dan wel heel ingrijpend. dan heb je meteen met de kwaliteit, mogelijkheden en onmogelijkheden van het bestaande gebouw… maar ook met bestemmingsplannen, bestaand bouwblok, enz. te maken.
half juni 2014 begonnen met gedeeltelijk slopen en op 18 december 2014 mochten ze de sleutel in ontvangst nemen.

renovatie woning westsingel nieuw

(ver)bouwen op een unieke locatie in venray. tegenover het odapark en op 500 meter van het schouwburgplein. we zagen meteen dat het geen standaard bouw kon worden. er stond een geheel onderkelderd gebouw op. het moest een verbouwing worden, maar dan wel heel ingrijpend. dan heb je meteen met de kwaliteit, mogelijkheden en onmogelijkheden van het bestaande gebouw… maar ook met bestemmingsplannen, bestaand bouwblok, enz. te maken.
half juni 2014 begonnen met gedeeltelijk slopen en op 18 december 2014 mochten ze de sleutel in ontvangst nemen.

renovatie woning westsingel oud

(ver)bouwen op een unieke locatie in venray. tegenover het odapark en op 500 meter van het schouwburgplein. we zagen meteen dat het geen standaard bouw kon worden. er stond een geheel onderkelderd gebouw op. het moest een verbouwing worden, maar dan wel heel ingrijpend. dan heb je meteen met de kwaliteit, mogelijkheden en onmogelijkheden van het bestaande gebouw… maar ook met bestemmingsplannen, bestaand bouwblok, enz. te maken.
half juni 2014 begonnen met gedeeltelijk slopen en op 18 december 2014 mochten ze de sleutel in ontvangst nemen.

verbouwen en uitbreiden monumentaal woonhuis raadhuisstraat te venray

bij de verbouwing en uitbreiding van dit gemeentelijk monument is er voor gekozen de bestaande in slechte staat verkerende achterbouwen te vervangen door een helder vormgegeven sterk afwijkende uitbreiding in zink en glas. het contrast versterkt het monumentale karakter van het oorspronkelijke pand, dat door middel van een glazen tussenlid is verbonden met de nieuwe achterbouw.