mc-architecten bv

 • (ver)bouwing woonhuis westsingel - na

 • (ver)bouwing woonhuis westsingel - voor

 • (ver)bouwing woonhuis westsingel - na

 • (ver)bouwing woonhuis westsingel - voor

 • fam. van der weijden

  interieur

 • fam. van der weijden

  exterieur

 • fam. bovée

  exterieur

 • vita velden

  nieuwbouw fysiotherapie

 • renovatie oostsingel

  architectuurprijs 2012

mc-architecten

woningbouw - nieuwbouw

Onze tevreden klanten spreken. klik op een project(foto) voor meer informatie.

fam. bovée exterieur

Wij wilden graag een seniorenwoning met twee gastenkamers en tuin in Venray-Centrum. Maar we konden niets vinden, wat aan onze eisen voldeed. Daarom hebben we in de Kruisstraat een kavel gekocht, om daarop onze droom te verwezenlijken.
Na diverse offertes viel onze keus op MC-architecten om de woning te ontwerpen en mee te realiseren. En daar hebben we geen spijt van.
Vanaf het begin is goed geluisterd naar onze wensen. Er werden diverse nuttige tips en ideeën gegeven en verwerkt. Het ontwerp paste uitstekend in het straatbeeld en voldeed aan al onze eisen, zelfs na het doorvoeren van een aantal noodzakelijke bezuinigingen.
De bouwbegeleiding en het toezicht hebben we tot volle tevredenheid aan MC-architecten over kunnen laten. De contacten met het bureau waren zeer prettig. Met alle opmerkingen en afspraken werd direct iets gedaan. De sfeer en de communicatie in het bouwteam waren bijzonder prettig.
We wonen nu enkele maanden in onze nieuwe woning en de conclusie is: alles is naar wens; we krijgen veel complimenten.
Als we het over zouden moeten doen, zouden we het weer zo doen.

Jet en Harrie Bovée.

vita velden nieuwbouw fysiotherapie

MC ArchitectenIn 2009 zijn we gestart met onze plannen voor een nieuwe praktijk voor fysiotherapie in Velden. In april 2011 waren deze plannen een feit, doordat we het pand in gebruik namen.

Door diverse omstandigheden is ons traject niet zonder slag of stoot verlopen. Denk hierbij aan wijziging bestemmingsplan, bodemonderzoeken, welstandcommissie, een gemeente die midden in een fusie zat, slechte weersomstandigheden, tijdsdruk in de planning enz. enz.

Vanaf het begin zijn we in contact geweest met Marcel Martens en Hugo Mulder, beide van MC Architecten. Met Marcel hebben we gesproken over het ontwerp van het gebouw en de wensen en eisen die we stelden aan onze nieuwe locatie. Het moest voor ons vooral een praktische, veelzijdige en moderne werkplek worden, passende in de vakkundige bediening van onze cliënten.

We hebben Marcel Martens ervaren als een meedenkende en traditionele architect. Sommige mensen zullen in eerste instantie misschien wat vreemd tegen hem aan kijken, maar als je bereid bent iets verder te kijken, dan kom je er achter dat Marcel gepassioneerd is in zijn vak en over veel creativiteit beschikt.


Hugo Mulder was onze projectleider, die ons bij stond in de dagelijkse gang van zaken. Hij hield de vinger aan de pols, zorgde dat alles naar wens verliep, maar was ook degene die de bouwwerkzaamheden kritisch in de gaten hield.


Daarnaast hebben we de directievoering van het hele traject door MC Architecten laten uitvoeren. Zoals zij dit hebben aangepakt, hadden we zelf nooit gekund. Je krijgt met zaken te maken die je van tevoren niet of anders inschat. Marcel en Hugo hebben ons hierbij goed geholpen en met raad en daad bijgestaan. Ook werden onze belangen goed door hen behartigd.


In april 2011 hebben we het pand in gebruik genomen en sindsdien is Vita Velden een feit.


Olaf en Leonie Schaeffers

fam. van der weijden interieur

We hebben mc- architecten benaderd voor de aanbouw van ons huis. Na
telefonisch
een afspraak gemaakt te hebben is Marcel langsgekomen om onze wensen in kaart te brengen en om te kijken wat mogelijk was.
Een aantal dagen later kregen we per mail al de eerste tekeningen binnen.
Precies wat we bedoelden! In de weken erna werd meteen gereageerd op vragen of opmerkingen van onze zijde en werden de tekeningen verder uitgewerkt.
Er werd goed meegedacht, en na een tweede bezoek van Hugo waren de zeer
uitgebreide en gedetailleerde tekeningen gereed.
De aanvraag voor de vergunning bij de gemeente is door mc-architecten
gedaan en al na 6 dagen hadden we de vergunning zonder verdere vragen binnen!

Kortom: super service, snelle service en complete service!

renovatie oostsingel architectuurprijs 2012

Onze vraag was om een bungalow uit 1960 zodanig architectonisch aan te passen,dat het een strakke moderne bungalow met zeer veel glas moest worden.

Dit was in het eerste ontwerp meteen raak.

In het proces hebben wij ervaren dat er met respect en vakkennis ontworpen is,maar ook met zeer nauwkeurige datailtekeningen.
Hiervan hebben wij tijdens het bouwproces veel profijt gehad.
Als je dan ook nog in een huis woont wat de architectuurprijs 2012 gewonnen heeft kun je zeer tevreden zijn

Hetty en Cor Reijnders

fam. van der weijden exterieur

We hebben mc- architecten benaderd voor de aanbouw van ons huis. Na
telefonisch
een afspraak gemaakt te hebben is Marcel langsgekomen om onze wensen in kaart te brengen en om te kijken wat mogelijk was.
Een aantal dagen later kregen we per mail al de eerste tekeningen binnen.
Precies wat we bedoelden! In de weken erna werd meteen gereageerd op vragen of opmerkingen van onze zijde en werden de tekeningen verder uitgewerkt.
Er werd goed meegedacht, en na een tweede bezoek van Hugo waren de zeer
uitgebreide en gedetailleerde tekeningen gereed.
De aanvraag voor de vergunning bij de gemeente is door mc-architecten
gedaan en al na 6 dagen hadden we de vergunning zonder verdere vragen binnen!

Kortom: super service, snelle service en complete service!

(ver)bouwing woonhuis westsingel - na

Wat doe je als je de mogelijkheid krijgt om te gaan (ver)bouwen op een unieke locatie in Venray? Een plek waar iedere inwoner van Venray toch minimaal 1 x per week aan voorbij komt… tegenover het Odapark en op 500 meter van het Schouwburgplein. Deze kans kregen wij. We zagen meteen dat het geen standaard bouw kon worden. Er stond een geheel onderkelderd gebouw op waar een woonbestemming op zat. Dus het moest een verbouwing worden… maar dan wel heel ingrijpend. En dan heb je meteen met de kwaliteit, mogelijkheden en onmogelijkheden van het bestaande gebouw… maar ook met bestemmingsplannen, bestaand bouwblok, enz. te maken. We zochten dus een architect die liefst plaatselijk bekend was en die in staat was dit op de juiste wijze te combineren met onze wensen. En zo kwamen we bij MC-architecten uit.

Marcel is meteen meegegaan naar de eerste bezichtiging. Hij nam alles rustig in zich op en hield zich tijdens de bezichtiging verder op de achtergrond. Na de bezichtiging kon hij meteen haarfijn uitleggen wat, zowel juridisch, bouwtechnisch als financieel, de mogelijkheden en onmogelijkheden waren. Op basis daarvan hebben wij een bod gedaan op het object en een dag later was alles al geregeld.

Toen startte het traject van het voorontwerp. Wij zijn een samengesteld gezin en wonen soms met z’n 2-en in de woning, soms met 4 en soms met 6. We hadden verschillende wensen. Zo wilden we graag een ruime woning, een witte woning, modern maar toch ook sfeervol, een erker, een leefkeuken… en zo hadden we nog een aantal wensen. Marcel kwam met twee opties waarvan we er een verder uitgewerkt hebben. Het principeverzoek werd ingediend en werd ook redelijk snel goedgekeurd. Toen het uiteindelijke ontwerp klaar was zagen we echt onze eigen woning op tekening. Het was alsof we het zelf bedacht hadden en dat Marcel het vertaald had in het ontwerp. En daarbij had hij rekening gehouden met ons budget en met de juridische en bouwtechnische mogelijkheden en onmogelijkheden.

In de fase daarna hadden we meer contact met Hugo. Hugo wist ons ervan te doordringen dat wij nu veel moesten gaan uitzoeken en beslissen. Het bestek moest zo compleet mogelijk worden. Bouwtechnisch kon Hugo ons steeds goed adviseren. Hij stelde kritische vragen bij onze keuzes… Waarom hebben jullie daarvoor gekozen? En denk je niet dat het handiger is om… Wij vonden dit heel prettig. Als je open staat voor andere gedachten dan kun je uiteindelijk komen tot de beste beslissingen. Soms heb je in gedachte dat je iets wilt maar waarom eigenlijk? Voor welk probleem of welke wens zoek je een oplossing? En is hetgeen dat je als oplossing bedacht heb eigenlijk wel de beste oplossing? Al dat soort dingen maakt dat wij beslissingen hebben genomen waar we nu nog steeds erg blij mee zijn.

Toen het bestek klaar was en de benodigde vergunning binnen was, kwam de aanbesteding. Op advies van MC-architecten hebben we gekozen voor 3 aanbestedingen. Een voor het bouwkundige deel, een voor het elektrotechnische deel en een voor het werktuigbouwkundige deel. Voor ons kwamen bouwbedrijf Koenen, Installatiebedrijf H. De Bruijn en installatiebedrijf Van Gemert als beste uit de bus.

En dan ga je, relatief snel maar gevoelsmatig toch “eindelijk”, (ver-) bouwen. We hadden van het begin af aan gedacht het project zelf door de bouwfase te begeleiden. En om dan toch ook even een kritisch puntje aan te halen. In de beginfase heeft MC-architecten ons hier niet duidelijk genoeg gemaakt dat dit mogelijk geen goede keuze was. In deze fase deed met name Hugo dat wel maar dat had dus voor ons wat eerder gemogen omdat we nu moesten nadenken over extra uitgaven die we niet gebudgetteerd hadden. Maar men wist ons nu te overtuigen dat het toch het beste was om de directievoering bij MC-architecten te laten. En dat het vooral meer geld zou kosten dan besparen als we dat niet zouden doen. Een keuze waar we nu nog steeds blij mee zijn! Er komt toch wel erg veel bij kijken. En hoe goed je ook denkt het zelf te kunnen… Is dat echt zo? En heb je er wel de tijd voor? Sommige beslissingen moeten ala minuut genomen worden. En voor sommige beslissingen moet je meteen ter plaatse gaan kijken.

Al met al hebben we echt een heel prettige bouwtijd gehad. Er gaat altijd wel iets niet geheel volgens plan maar het gaat erom hoe je dat dan oplost. Wat we ook even willen benadrukken is dat we erg fijn hebben samengewerkt met bouwbedrijf Koenen. De uitvoerder Bart is erg betrokken, vriendelijk en kundig. We hebben het echt ervaren dat het om ons draaide… om ons huis.
We hadden een strakke tijdsplanning. Half juni 2014 begonnen met gedeeltelijk slopen en we wilden voor de Kerst 2014 klaar zijn. Ambitieus maar door de betrokkenheid van alle disciplines is dat gewoon gelukt. En dat zonder enige concessie in kwaliteit!
Vanuit MC-Architecten heeft Hugo onze bouw begeleid. Hij heeft er echt voor gezorgd dat we uiteindelijk ook gekregen hebben wat we samen hadden bedacht. Dat lijkt simpel maar is soms toch wel lastig want het bestek telde vele pagina’s en gekoppeld aan het bestek gelden weer vele andere regelementen, enz… Soms lijkt dat voor meerdere uitleg vatbaar en hoe goed iedereen ook als mens met elkaar overweg kon… behalve het gezamenlijke belang om een goede en mooie woning te maken waren er op de achtergrond uiteraard ook verschillende andere belangen. Zoals gezegd heeft Hugo dit goed begeleid. De bouwvergaderingen werden op hun beurt dan weer kundig geleid door Marcel. Hij deed dit zakelijk maar erg duidelijk wat uiteraard ook bijgedragen heeft tot een soepel verloop van de bouwperiode.

Uiteindelijk mochten we op 18 december 2014 de sleutel in ontvangst nemen. We wonen er nu een paar maanden en we genieten iedere dag van onze woning. Het is precies geworden wat we gehoopt hadden. Echt ons thuis!

We kunnen MC-architecten echt vanuit de grond van ons hart aanbevelen. De combinatie tussen Marcel en Hugo werkt ons inziens perfect. Soms lijken ze elkaars tegenpool maar ze vullen elkaar vooral aan. Ze geven je echt het gevoel dat jij onder hun kundige leiding aan het bouwen bent en dat je dus bijvoorbeeld niet de “ toevallige” sponsor bent van hun project.

MC-architecten bedankt voor de prettige samenwerking en voor het realiseren van ons thuis!

(ver)bouwing woonhuis westsingel - voor

Wat doe je als je de mogelijkheid krijgt om te gaan (ver)bouwen op een unieke locatie in Venray? Een plek waar iedere inwoner van Venray toch minimaal 1 x per week aan voorbij komt… tegenover het Odapark en op 500 meter van het Schouwburgplein. Deze kans kregen wij. We zagen meteen dat het geen standaard bouw kon worden. Er stond een geheel onderkelderd gebouw op waar een woonbestemming op zat. Dus het moest een verbouwing worden… maar dan wel heel ingrijpend. En dan heb je meteen met de kwaliteit, mogelijkheden en onmogelijkheden van het bestaande gebouw… maar ook met bestemmingsplannen, bestaand bouwblok, enz. te maken. We zochten dus een architect die liefst plaatselijk bekend was en die in staat was dit op de juiste wijze te combineren met onze wensen. En zo kwamen we bij MC-architecten uit.

Marcel is meteen meegegaan naar de eerste bezichtiging. Hij nam alles rustig in zich op en hield zich tijdens de bezichtiging verder op de achtergrond. Na de bezichtiging kon hij meteen haarfijn uitleggen wat, zowel juridisch, bouwtechnisch als financieel, de mogelijkheden en onmogelijkheden waren. Op basis daarvan hebben wij een bod gedaan op het object en een dag later was alles al geregeld.

Toen startte het traject van het voorontwerp. Wij zijn een samengesteld gezin en wonen soms met z’n 2-en in de woning, soms met 4 en soms met 6. We hadden verschillende wensen. Zo wilden we graag een ruime woning, een witte woning, modern maar toch ook sfeervol, een erker, een leefkeuken… en zo hadden we nog een aantal wensen. Marcel kwam met twee opties waarvan we er een verder uitgewerkt hebben. Het principeverzoek werd ingediend en werd ook redelijk snel goedgekeurd. Toen het uiteindelijke ontwerp klaar was zagen we echt onze eigen woning op tekening. Het was alsof we het zelf bedacht hadden en dat Marcel het vertaald had in het ontwerp. En daarbij had hij rekening gehouden met ons budget en met de juridische en bouwtechnische mogelijkheden en onmogelijkheden.

In de fase daarna hadden we meer contact met Hugo. Hugo wist ons ervan te doordringen dat wij nu veel moesten gaan uitzoeken en beslissen. Het bestek moest zo compleet mogelijk worden. Bouwtechnisch kon Hugo ons steeds goed adviseren. Hij stelde kritische vragen bij onze keuzes… Waarom hebben jullie daarvoor gekozen? En denk je niet dat het handiger is om… Wij vonden dit heel prettig. Als je open staat voor andere gedachten dan kun je uiteindelijk komen tot de beste beslissingen. Soms heb je in gedachte dat je iets wilt maar waarom eigenlijk? Voor welk probleem of welke wens zoek je een oplossing? En is hetgeen dat je als oplossing bedacht heb eigenlijk wel de beste oplossing? Al dat soort dingen maakt dat wij beslissingen hebben genomen waar we nu nog steeds erg blij mee zijn.

Toen het bestek klaar was en de benodigde vergunning binnen was, kwam de aanbesteding. Op advies van MC-architecten hebben we gekozen voor 3 aanbestedingen. Een voor het bouwkundige deel, een voor het elektrotechnische deel en een voor het werktuigbouwkundige deel. Voor ons kwamen bouwbedrijf Koenen, Installatiebedrijf H. De Bruijn en installatiebedrijf Van Gemert als beste uit de bus.

En dan ga je, relatief snel maar gevoelsmatig toch “eindelijk”, (ver-) bouwen. We hadden van het begin af aan gedacht het project zelf door de bouwfase te begeleiden. En om dan toch ook even een kritisch puntje aan te halen. In de beginfase heeft MC-architecten ons hier niet duidelijk genoeg gemaakt dat dit mogelijk geen goede keuze was. In deze fase deed met name Hugo dat wel maar dat had dus voor ons wat eerder gemogen omdat we nu moesten nadenken over extra uitgaven die we niet gebudgetteerd hadden. Maar men wist ons nu te overtuigen dat het toch het beste was om de directievoering bij MC-architecten te laten. En dat het vooral meer geld zou kosten dan besparen als we dat niet zouden doen. Een keuze waar we nu nog steeds blij mee zijn! Er komt toch wel erg veel bij kijken. En hoe goed je ook denkt het zelf te kunnen… Is dat echt zo? En heb je er wel de tijd voor? Sommige beslissingen moeten ala minuut genomen worden. En voor sommige beslissingen moet je meteen ter plaatse gaan kijken.

Al met al hebben we echt een heel prettige bouwtijd gehad. Er gaat altijd wel iets niet geheel volgens plan maar het gaat erom hoe je dat dan oplost. Wat we ook even willen benadrukken is dat we erg fijn hebben samengewerkt met bouwbedrijf Koenen. De uitvoerder Bart is erg betrokken, vriendelijk en kundig. We hebben het echt ervaren dat het om ons draaide… om ons huis.
We hadden een strakke tijdsplanning. Half juni 2014 begonnen met gedeeltelijk slopen en we wilden voor de Kerst 2014 klaar zijn. Ambitieus maar door de betrokkenheid van alle disciplines is dat gewoon gelukt. En dat zonder enige concessie in kwaliteit!
Vanuit MC-Architecten heeft Hugo onze bouw begeleid. Hij heeft er echt voor gezorgd dat we uiteindelijk ook gekregen hebben wat we samen hadden bedacht. Dat lijkt simpel maar is soms toch wel lastig want het bestek telde vele pagina’s en gekoppeld aan het bestek gelden weer vele andere regelementen, enz… Soms lijkt dat voor meerdere uitleg vatbaar en hoe goed iedereen ook als mens met elkaar overweg kon… behalve het gezamenlijke belang om een goede en mooie woning te maken waren er op de achtergrond uiteraard ook verschillende andere belangen. Zoals gezegd heeft Hugo dit goed begeleid. De bouwvergaderingen werden op hun beurt dan weer kundig geleid door Marcel. Hij deed dit zakelijk maar erg duidelijk wat uiteraard ook bijgedragen heeft tot een soepel verloop van de bouwperiode.

Uiteindelijk mochten we op 18 december 2014 de sleutel in ontvangst nemen. We wonen er nu een paar maanden en we genieten iedere dag van onze woning. Het is precies geworden wat we gehoopt hadden. Echt ons thuis!

We kunnen MC-architecten echt vanuit de grond van ons hart aanbevelen. De combinatie tussen Marcel en Hugo werkt ons inziens perfect. Soms lijken ze elkaars tegenpool maar ze vullen elkaar vooral aan. Ze geven je echt het gevoel dat jij onder hun kundige leiding aan het bouwen bent en dat je dus bijvoorbeeld niet de “ toevallige” sponsor bent van hun project.

MC-architecten bedankt voor de prettige samenwerking en voor het realiseren van ons thuis!