mc-architecten bv

  • autobedrijf francken oirlo

    genomineerd voor architectuurprijs

  • autobedrijf francken oirlo

    genomineerd voor architectuurprijs

  • autobedrijf francken oirlo

    genomineerd voor architectuur prijs

  • woonboulevard cuijk

    cuijk

  • woonboulevard cuijk

    cuijk

  • bloemenkwekerij veulen

    venray

  • bloemenkwekerij veulen

    venray

  • vezelpers bv

    oostrum

  • vezelpers bv

    oostrum

  • vezelpers bv

    oostrum

bedrijfsgebouwen

nieuwbouw

klik op een project(foto) voor meer informatie.

bloemenkwekerij veulen venray

nieuwbouw van een laagdrempelige verkoopruimte voor een rozenkweker aan de lorbaan in veulen. qua materialisatie en architectuur is gekozen om duidelijk te contrasteren met de bestaande weinig fraaie bebouwing.

vezelpers bv oostrum

refererend aan de karakteristieke bebouwing op het naastgelegen muvero complex hebben wij op locatie van de voormalige vezelpers meerdere planstudies voor nieuwe bedrijfsverzamelgebouwen gedaan.

woonboulevard cuijk cuijk

uitgangspunt is alle verkoopruimten onder een dak te brengen waarbij de diverse units door middel van een hoekverdraaiing en verschillende materialisatie een eigen karakter krijgen. tevens wordt door de hoekverdraaiingen extra reclamevlakken gecreëerd.
de erkers op de verdieping vormen luifels voor de etalages op de begane grond en zijn tevens bedoeld om publiek naar de in winkelruimten altijd lastige verkoopruimten op de verdieping te verleiden.

autobedrijf francken oirlo genomineerd voor architectuurprijs

de nieuwe showroom van garage francken in oirlo is feitelijk de oude overkapping van het bp-tankstation aan de noordsingel.
ten francken belde ons op advies van patrick van den broeck op met de vraag of wij kans zagen deze overkapping ten behoeve van de verkoop van auto's bij zijn garagebedrijf er bij de gemeente venray door te krijgen.

het ongewijzigd inpassen van deze overkapping in het straatbeeld bleek niet mogelijk, daarom hebben wij ten francken voorgesteld deze door middel van een meer passende voorbouw, op een moderne wijze geinspireerd op de inmiddels vervallen langgevelboerderij welke ter plaatse het straatbeeld ontsierde, aan het oog te onttrekken. met deze oplossing kon zowel vanuit stedenbouwkundig als vanuit welstandsoogpunt worden ingestemd.

de oude boerderij is vrijwel geheel over de hand gesloopt waarna de stenen en pannen zijn schoongemaakt en hergebruikt in het nieuwe pand dat daarmee zijn verankering in de plek en inpassing in het straatbeeld vindt.

na aanvankelijk sceptisch tegenover dit idee gestaan te hebben zagen we ook bij de opdrachtgever het enthousiasme voor het plan groeien en werden diverse klassieke details zoals vlechtingen en muizentanden in het metselwerk omarmd; zelfs een deel van de oorspronkelijke granito vloer van de boerderij is thans nabij de toegang tot de showroom in de nieuwe vloer geintegreerd.

de wijze waarop deze opdrachtgever onze ideeen heeft overgenomen hebben voor ons bureau geleid tot de derde nominatie voor de architectuurprijs venray welke wij in 2012 reeds eenmaal hebben gewonnen.